PHP Developer - Lochristi

Functieomschrijving

Development bij Optios gaat over het schrijven van ‘cleane’ code die onderhoudbaar, testbaar en schaalbaar is. De snelheid van het coderen is niet het belangrijkste maar vooral de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze software is enorm belangrijk. 

Elke developer is betrokken bij de productbeslissingen die genomen moeten worden en schrijft dan ook in samenspraak met onze lead developer een mooie set nieuwe features tijdens de twee wekelijkse sprints. Naast het schrijven van nieuwe features zijn we ook bezig met het beoordelen van elkaars code en proberen we elkaar elke dag naar een hoger niveau te tillen.


Bij Optios hebben we een uitnodigende omgeving om nieuwe technieken aan te leren en kennis met elkaar te delen. Het is vooral belangrijk dat je een echte team player bent en de resultaten als ontwikkelteam in zijn geheel bevorderd.


Jouw dag bij Optios


We hebben als doel de beste software voor kappers wereldwijd te ontwikkelen en kunnen ons niet permitteren om veel technische schuld te introduceren in het software pakket. Het management weet dan ook wat ‘technical debt’ is en spreekt dezelfde taal als het ontwikkelteam. Reliability is dan ook de key performance indicator voor het ontwikkelteam. Communicatie en samenwerking zijn kernwaarden en vertalen zich dan ook in een dag waarbij je niet de hele dag achter je scherm zit. Naast de stabiele releases zijn er ook startup releases (bv. bij het betreden van een nieuw land) die snel moeten gebouwd worden om een feedback loop op te starten en een beter beeld te krijgen hoe het product in zijn geheel op een stabiele manier moet ontwikkeld worden.


We hebben mooie uitdagingen klaarstaan op vlak van legacy code die nog te migreren valt naar onze microservice-architectuur.


Je mag trots zijn op je eigen werk en zelf bepalen wanneer de code gepusht mag worden op de productieserver, d.m.v. continuous deployment.


Om de twee weken organiseren we een Hacker Friday, waarbij er geëxperimenteerd kan worden met nieuwe tools, technologieën of betere workflows.


Dynamisch en open cultuur


Het development departement is eigelijk een bedrijf op zichzelf, kan nagenoeg autonoom beslissingen maken en hun eigen budgetten beheren. Het management vertrouwd erop dat het ontwikkelteam zorg zal dragen voor de klanten en gebruikers, zodat ze enorm geëngageerd blijven met de software en het als de beste software ervaren.


Op zoek naar een leuke, open en stimulerende werkomgeving? Dan moet je niet verder zoeken, bij Optios krijg je de tijd en budget om jezelf te ontwikkelen door middel van boeken, conferenties en meetups. Daarnaast voorzien een koelkast met frisdrank, koffie en snoep automaten, maandelijkse office-lunches. Glijdende werkuren en home office zijn standaard en we promoten een gezonde work-life balance. Na de werkuren organiseren we geregeld een bedrijfs event (bowling, after-work fridays, VR shoots, etc.) en tijdens de lunchpauze kan je poolen, ping-pongen of fitnessen in onze eigen fitness ruimte.

Vereisten

Je profiel

  • Medior of Senior gepassioneerd PHP programmeur, gebeten door het Symfony Framework en steeds op zoek om nieuwe technologie aan te leren.
  • Symfony/PHP/HTML/CSS kennen geen geheimen voor jou, kennis van React.JS is een voordeel.
  • Kennis over Linux en AWS beschouwen we als een pluspunt. 
  • Kennis over Domain Driven Design (DDD), Hexagonal, Event Sourcing, Kubernetes, etc. beschouwen we als een pluspunt.

Ons aanbod

  • Zoek je een gevarieerde en uitdagende functie met doorgroeimogelijkheden en ben je gebeten door applicatie development in the cloud
  • Wij voorzien een aantrekkelijk loon, een firmawagen en de flexibiliteit om vanuit home office te werken.
  • We bezoeken relevante conferenties (bv. Symfony Con), hebben om de twee weken een hacker friday om te experimenteren met nieuwe technologie of innovatieve ideeën uit te testen of in een proof-of-concept te bouwen.
  • Leuke bedrijfsevents (bowling, after-work fridays, VR shoots, etc.)